In de podcast De Vagina Dialogen gaat 
Bureau Vrouwenzaken de ins en outs 
van de kut onderzoeken.

Seizoen 1


In 6 afleveringen worden er persoonlijke ontboezemingen gedaan, worden er sappige vragen aan elkaar gesteld (en vaak ook beantwoord), wordt er elke week gebeld met iemand die ergens verstand van heeft en wordt er sowieso keihard gelachen tijdens ‘het ‘uit de schaamstreek halen van de vrouwelijke driehoek’. Ben je klaar om deze rit te rijden met ons? Doe je oortjes in, of zet juist de speakers op 10, dit wordt leuk!

 

Seizoen 2

In seizoen 2 van De Vagina Dialogen gaan Marieke (43), Anne-Marie (45) en Ellen (53) verder waar ze gebleven zijn, namelijk bij de geheimen en schaamte over de vagina. Met elke week een gastexpert aan tafel duikt het trio op haar geheel eigenwijze dieper in de materie en deelt open en bloot al hun ervaringen en inzichten met jullie.

AFLEVERING #5

VULVA VERDRIET

Al het vaginale ongemak wordt in deze aflevering besproken. En de schaamte die erbij komt kijken. Wat als je vagina pijn doet? Durf je een punt te maken bij je huisarts?De hel van blaasontsteking, levenslang herpes en een soa als afscheidskado. Pijnlijke seks, neergaan bij inwendig onderzoek en het verdriet van een volledige ruptuur. Menopauze en het libidoheimwee.

 

We bellen met Laura (23) die zich niet laat kisten door een kutaandoening als endometriose. En Ellen vindt haar stok om mee te slaan met het boek Onzichtbare Vrouwen van Caroline Criado Perez waaruit blijkt dat het gebrek aan onderzoek naar vrouwenpijn levens kost. Huil met ons mee, maar vooral: laat je horen als je bemerkt dat er iets niet pluis is met je puni!

 

Ik keek vandaag
in mijn onderbroek
en zag een
grijze haar

— Ellen

 

Gustav Almestål
Emma Martschinke
Casa de Criadores
Het schaamteschap
Previous
Next

IN DEZE PODCAST

  • Presentatie Bureau Vrouwenzaken 
  • Techniek en montage Kevin Goes voor DPG Media
  • Muziek Remy Unger
  • Boek Onzichtbare Vrouwen- Caroline Criado- Perez uitgeverij Prometheus op Instagram te vinden onder @ccriadoperez
  • Aan de telefoon Laura Calia, student