Bureau Vrouwenzaken is een creatief collectief, ontstaan vanuit de behoefte om vrouwenkwesties uit de schaam(te)streek te halen. Om te beginnen met: de vulva. De kut. De vagina. De spleet. De poen.

Ik ben Anne-Marie Jung, ik ben artiste en kom uit een geslacht van glasblazers en lekkerbekken.

Ik ben dol op mijn stapels tijdschriften, mijn kilo’s make up en mijn verzameling aardappelschilmesjes (nooit genoeg aardappelschilmesjes!) en ik heb Burt en Sue waar ik zielsveel van hou en mee samenwoon.

We hebben 4 guppies als huisdieren en ik had vroeger bij mijn ouders honden en 1 rode poes (een kater), die mij pas ging waarderen toe hij dement werd, dus toen die dood ging ben ik spontaan allergisch geworden.

Ik haat het als mannen op straat spugen, als vrouwen liegen over Botox en als potloodpunten keer op keer breken als je ze slijpt en verder knip ik liever dan dat ik scheer.

Ik ben Ellen en ben creatief strateeg en cafébaas. Aka Tiny Yoga Teacher, want ik geef les en ben 1.56 lang.

Ik houd van hardlopen en zingen, mijn drie mannen en Ajax. Mijn hobby is koffie drinken in een café met een buitenlandse blad erbij. 
En dan mensen kijken. Ik ontspan door in kledingwinkels aan mooie stoffen te voelen 
of te dwalen door de HEMA.

Ik houd niet van: dikke lagen make-up, afwassen, afritsbroeken en het woord ‘voorbips’. Ik heb twee katers, de zwart-witte broers Bink en Rover. Mijn sterrenbeeld is tweeling.

Ik ben Marieke en ik ben textiel kunstenaar.Ik houd van: hobbies, vooral breien, haken en naaien. Van eten en koken. Van mannen en vooral mijn 2 zoons. En van kutten knutselen en het poesje bij de naam noemen.

En ik houd niet van: lang zoeken naar een parkeerplaats, bedachtzaam te werk gaan, Senseo en koosnamen voor de vulva, omdat je je eigenlijk gewoon keihard schaamt ‘ kut’ te zeggen (en dat je dat niet door hebt door je roze vlek).

Ik heb een hond en inmiddels aan mijn 4de poes: tijger en poes muis (broerkatten), daarna zus (een spijtpoes, was een raar dier) en nu een witte kitten genaamd milk. Milk was, dacht ik, een jongen, maar bleek een meisje (genderpoes).